Selecteer een pagina

Ruzie op de werkvloer, of een arbeidsconflict, komt vaker voor dan je misschien zou denken. Je kan zelf waarschijnlijk wel een incident bedenken in je carrière waar jij een conflict hebt gehad met een collega. Misschien was het jouw schuld, misschien die van je collega. Arbeidsconflicten komen nou eenmaal voor. Gelukkig is het vaak niet zo erg, het gaat dan om een creatief verschil, of over de manier hoe een zaak is afgehandeld. Deze conflicten worden snel opgelost en vervolgens vergeten. Het zijn de zaken waar meer bij komt kijken die echt belangrijk zijn. De zaken die het werk lastig of zelfs onmogelijk of ondragelijk maken voor de medewerkers. Voor deze conflicten is een arbeidsmediator in te zetten, die samen met de partijen gaat praten om een oplossing te vinden.

Waar komen conflicten voor?

Conflicten komen overal voor. Het kunnen dingen zijn als een vakkenvuller die te weinig pauze krijgt en daardoor geen tijd heeft om te eten. Als meer mensen dit probleem kunnen ze hun krachten bundelen en samen een mediator inschakelen. Een conflict kan ook zijn hoger in de rangorde van dezelfde supermarkt. Twee medewerkers op het hoofdkantoor hebben steeds ruzie die sfeer voor de hele afdeling verpesten daardoor de productiviteit naar beneden haalt. Beide conflicten zorgen ervoor dat de medewerkers met minder plezier hun werk doen en daardoor ook minder goed hun werk. Het oplossen van arbeidsconflicten door het inzetten van een arbeidsmediator is daarom essentieel voor een gezonde organisatie.

Mediators

De arbeidsmediator is zo’n mediator. De Arbeidsmediator streeft naar persoonlijke aandacht. Het is namelijk zo dat het conflict vaak de uiting van een groter probleem is. Het begrijpen van elkaar is daarom vaak de eerste stap in het oplossen van conflicten. Door deze persoonlijke aandacht kunnen we erachter komen wat het echte probleem is en hoe dat betrekking heeft tot het conflict. Met deze informatie kan De Arbeidsmediator het probleem oplossen. Ben je woonachtig in Rotterdam? Zoek dan op arbeidsmediation Rotterdam en kijk welke mediator bij jou past.