Selecteer een pagina

Ook als je even niet de mogelijkheid hebt om naar de sportschool te gaan, kun je fit blijven. Dit doe je bijvoorbeeld door oefeningen met lichaamsgewicht uit te voeren, zoals push-ups, sit-ups en squats. Overweeg ook om een fitness elastiek aan te schaffen als je vanuit huis wilt sporten. Met een fitness elastiek kun je bijna alle spiergroepen trainen. Als je besluit om zo een elastiek te kopen, heb je de mogelijkheid om uit verschillende weerstandsniveaus te kiezen. Hoe meer weerstand, hoe zwaarder de oefening wordt.

Omdat er zoveel verschillende weerstandsniveaus zijn, kun je ook vooruitgang blijven boeken naarmate je spieren sterker worden. Als beginner is het doorgaans aan te raden om voor een elastiek met een lage weerstand te kiezen. Op deze manier leer je de oefeningen in de juiste vorm uit te voeren en beginnen je spieren zich te ontwikkelen. Naarmate je krachtiger wordt en de verschillende oefeningen kent, kun je altijd nog voor een elastiek met een zwaardere weerstand kiezen. Overigens kun je er ook voor kiezen om een set te kopen met elastieken van verschillende weerstanden. 

Welke fitness elastiek oefeningen zijn er?

Er zijn ontzettend veel oefeningen die je met een fitness elastiek uit kunt voeren. Om maar een voorbeeld te noemen, kun je de schouders gemakkelijk trainen. Het aantal oefeningen dat je met het elastiek uit kunt voeren, neemt vooral toe als je de mogelijkheid hebt om het elastiek aan een vast punt te bevestigen. Belangrijk is ook dat je niet zomaar met het elastiek aan de gang gaat, maar dat je de oefeningen met een correcte vorm uitvoert. Op het internet zijn veel video’s te vinden met oefeningen die je met een fitness elastiek of weerstandsband kunt uitvoeren. Overleg ook eens met je fysiotherapeut of personal trainer wat de mogelijkheden van het fitness elastiek zijn. 

Waar koop je dit product?

Een elastiek om mee te fitnessen kun je in verschillende winkels en webshops bestellen. Belangrijk is dat je voor een elastiek met een lange levensduur kiest. Bovendien is het verstandig om voor een elastiek met de juiste weerstand te kiezen. Ook is er sprake van kleine prijsverschillen, maar over het algemeen is het fitness elastiek ver van duur. Juist daarom is dit ook een fantastisch middel om thuis mee te kunnen sporten. Bestel je een multistation, dan ben je al snel honderden euro’s kwijt. Dit terwijl een weerstandsband slechts een paar tientjes hoeft te kosten. Bovendien neemt een elastiek ook nauwelijks ruimte in beslag en leg je deze na afloop gewoon weg in een lade. Dit in tegenstelling tot halters en fitnesstoestellen. 

Als je besluit om een fitness elastiek aan te schaffen, is het wel verstandig om even na te gaan wat de beste weerstandsbanden voor jou zijn. Koop je een elastiek van hoge kwaliteit, dan kun je er zeker van zijn dat deze niet zomaar knapt en een lange tijd meegaat. Bovendien zijn er verschillende varianten. Zo heb je bijvoorbeeld ook elastieken die je vast kunt maken tussen je deur. 

Interesse in een fitness elastiek? Bij MediPreventie helpen ze je graag verder.