Selecteer een pagina

Wanneer je er een gezonde levensstijl op na houdt, heb je ook af en toe wel eens lekkere trek. Deze lekkere trek kun je stillen met wat zoetigheid, zoals een koekje, snoepje of chips, maar dat is natuurlijk niet zo gezond. Om toch die lekkere trek te stillen, zou je een stuk fruit kunnen nemen. Maar denk ook eens aan een bakje met noten. Noten zijn er in veel verschillende soorten en ze zijn in hun puurste vorm ook nog eens erg gezond. Ze bevatten namelijk veel vitamines en mineralen. Een handjevol noten elke dag is dan ook zeker een aanrader.

Verschillende soorten noten

Noten kun je in veel verschillende soorten kopen. De meest bekende is waarschijnlijk de cashewnoot. Deze noot heeft een zachte smaak en bevat veel zetmeel. De noot is dan ook erg geschikt om naast snack, ook als toevoeging te gebruiken voor verschillende gerechten. De cashewnoot bevat relatief weinig vet en de ongezouten, ongebrande, pure cashewnoot is erg gezond. Andere noten, die je vaak in verschillende luxe notenmixen terugvindt, zijn de Macadamia noten. Deze noot is wat luxer, heeft een typische, bijna kokosachtige smaak en is erg lekker als tussendoortje. Deze noot bevat veel gezonde onverzadigde vetten, zoals de omega-7 vetzuren. Het eten van ongeveer 100 gram van deze noten op één dag zorgt ervoor dat je je dagelijkse hoeveelheden aan vitamines en mineralen binnenkrijgt. De goede voedingsstoffen zorgen er dan ook voor dat deze noot een verantwoorde snack is. Ook walnoten zijn een populaire snack voor tussendoor. Hoe leuk is het om de walnoot te kraken en het vruchtvlees eruit te eten. De walnoot is puur natuur en smaakt zacht en licht zoet. In een notenmix vind je uiteraard nog veel meert noten en dat maakt het dan ook zo lekker en afwisselend.

Noten als snack

Rond een uur of vier begint je maag wat te knorren en krijg je trek in wat lekkers. Gelukkig heb jij je bakje met noten al klaar staan. 100 gram noten is voldoende voor de lekkere trek. Want ook voor noten geldt uiteraard, teveel is niet goed. De noten zijn heerlijk uit een bakje, maar ook in de yoghurt of kwark zijn ze erg lekker. Kies voor een notenmix of combineer jouw favoriete noten eens met gedroogde vruchten, die je overigens ook bij de notenhandelaar kunt krijgen. Daarnaast zijn noten ook erg geschikt om mee te bakken. Een lekkere, gezonde cake of gezonde koekjes bijvoorbeeld. Gezond en toch erg lekker!