Selecteer een pagina

Volg een koolhydraatarm dieet en val tot wel 2 kilo af per week

Veel mensen willen na de feestdagen in het nieuwe jaar weer beginnen met een gezonde levensstijl en zo een aantal kilo afvallen. Dit zijn goede voornemens die veel mensen ieder jaar opnieuw weer hebben. Een goede manier om af te vallen is door het volgen van een koolhydraatarm dieet. Dit is niet zozeer een dieet, maar meer een levensstijl waardoor je het voor langere tijd, zonder problemen kunt volgen. Je vermijdt namelijk niet alle koolhydraten, alleen de ‘slechte’ ongezonde en snelle koohydraten die je vindt in witbrood, pasta, witte rijst, koekjes, snoep, frisdrank met suiker, friet, pizza en ander junkfood. Koolhydraten zijn niet perse slecht voor je, maar te veel koolhydraten wel. Tegenwoordig eten we namelijk veel te veel snelle koolhydraten. Je kunt beter volkoren producten eten als je gezonder wilt eten. Dan krijg je nog steeds koolhydraten binnen, mar wel de ‘goede’ gezonde langzame koolhydraten én vezels. Wanneer je een koolhydraatarm dieet wilt gaan volgen dan is het wel belangrijk dat je genoeg vezels binnen krijgt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld psylliumbroodjes te maken.

Maak permanente aanpassingen in je huidige levensstijl

Als je blijvend wilt afvallen is het belangrijk om permanente aanpassingen te maken in je levensstijl. Wanneer je namelijk op een tijdelijk dieet gaat en je daarna weer normaal gaat eten, kom je weer aan. Je kunt daarom veel beter gezonde gewoontes aanleren door het volgen van het koolhydraatarm dieet. Je leert dan precies wat je wel en niet kun eten en hoe je gezondere keuzes kunt maken op het gebied van eten en koolhydraten. Mocht je meer informatie willen over koolhydraatarm eten, gezondheid, voedingsstoffen en ben je benieuwd naar recepten met alle voedingwaarde al uitgerekend. Kijk dan op kokenmetlisa.nl. Daar vind je een selectie van recepten en informatie die je helpen bij het aanleren van een gezondere levensstijl. Ook vind je daar een gezondheidsboek wat erg interessant is.

Je denkt misschien dat het niet nodig is om permantente aanpassingen te maken, maar je bent ook (langzaam) aangekomen over de jaren heen. Dit komt doordat je structureel te veel calorieën binnen krijgt en te weinig calorieën verbrandt. Je kunt twee dingen doen, minder eten of anders eten én meer gaan bewegen of sporten. Wanneer je beide doet zul je sneller resultaten zien en dus eerder je doel bereiken, maar daar is wel doorzettingsvermogen voor nodig.

Bereik je doel

Het is sowieso belangrijk om door te zetten als je iets echt graag wilt. Stel realistische doelen voor jezelf en bekijk hoe je hier stapje voor stapje dichterbij komt. Maak het meetbaar voor jezelf door het steeds in stappen te kunnen bereiken. Hierdoor raak je ook weer extra gemotiveerd. Als je bijvoorbeeld in totaal 10 kilo wilt afvallen met een koolhydraatarm dieet. Schrijf dan op dat je iedere week x gram wilt afvallen. Let op dat je niet te snel wilt afvallen, want dat is niet goed voor je lichaam. Je lichaam kan dat vetreserves gaan opsparen en spierweefsel gaan afbreken en dat wil je natuurlijk niet. Je wilt immers vet verliezen en geen spieren. Zorg daarom dat je rustig afvalt en niet te snel. Dit is namelijk ook beter voor je huid, zo heb je minder kans op losse huid. Zeker niet als je daarnaast ook nog eens gaat sporten en spieren gaat opbouwen.